0499-578085

06-16906752

info@touchwithsense.nl

Touch with Sense

Natuurgeneeskundige principes

1. Energie: de fundamentele basis van leven

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Grofstoffelijke energie bevindt zich in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Fijn stoffelijke energie bevindt zich in alles wat 'niet zichtbaar' is, denk bijvoorbeeld onze chakra's en aura. Alles in en om ons heen bestaat uit energie, de basis voor het goed functioneren van ons menselijk lichaam. Dit energetisch systeem, (chakra's en meridianen) van ons lichaam kunnen bij een laag energieniveau niet voluit werken. Energiestromen zijn altijd in beweging en noodzakelijk om te kunnen functioneren. Een tekort of een gedeeltelijk afgesloten energiestroom zorgt ervoor dat ons zenuwstelsel onvoldoende informatie ontvangt. Gevolg daarvan is dat organen, spieren, weefsels ontregelt kunnen raken en er emotionele en fysieke klachten ontstaan. Zonder energie kunnen de overige vier principes niet werken en er kan geen genezing plaatsvinden. Vandaar dat het van belang is om het tekort aan energie aan te vullen en de eventuele geblokkeerde energie weer in balans te brengen

2. Prikkeloverdracht en communicatie

Als het energieniveau in balans is kijken we naar het tweede principe, de prikkeloverdracht. Deze komt tot stand door middel van je zenuwstelsel. Je kan het zien als een telefoonverbinding tussen je hersenen en de rest van je lichaam, een communicatienetwerk. Functioneert de prikkeloverdracht niet goed dan worden de signalen aan je lichaam niet goed doorgegeven. Sommige functies kunnen daardoor stagneren. Andersom kan je zenuwstelsel ook niet aan je hersenen doorgeven dat er ergens in je lichaam een gebrek is. Het communicatienetwerk kan niet laten weten dat er b.v. onvoldoende drainage is of er mogelijk te weinig goede gezonde voedingstoffen het lichaam binnenkomen. De functies van het menselijke lichaam stagneren. Ontspanning helpt de zenuwen aan een natuurlijkere prikkeloverdracht

3. Drainage; loslaten, ontgiften,  afvoeren

Het volgende principe is de drainage. In onze vaak zeer hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Een voorbeeld hiervan is slechte stoffen in je voeding, een vorm van geestelijk vergif is stress. Ons lichaam kan geen voedingsstoffen meer opnemen en geen emotionele ballast verwerken. Ons lichaam moet draineren om al deze gifstoffen af te voeren. Veel water drinken is een aanrader, met regelmaat bewegen en massage zijn goede aanvullingen.. Het is heel voornaam ons lichaam te helpen met reinigen van afvalstoffen.

4. Voeding

Ontvangt ons lichaam de juiste fysieke en geestelijke voeding? Onze voeding is niet altijd voedend voor ons lichaam. Als voorbeeld 'gemodificeerd eten is minder voedzaam'. Bij iedere nieuwe klacht moet bekeken worden of je lichaam in de nieuwe situatie nog wel de juiste voeding ontvangt. Niet ieder lichaam is van nature even verdraagzaam met een bepaalde voeding. De verdraagzaamheid van voeding is ook onderhevig aan veranderingen in je lichaam en/of je omgeving. Voeding is energie, de keuze voor biologische voeding ondersteunt de opbouw van cellen, bevat minder afval,  er is betere balans. Ook de geestelijke voeding is niet altijd de juiste. Vreugde heeft een positief effect op ons lichaam, de invloed van boosheid, jaloezie, oordelen en verwachtingen mogen niet onderschat worden. Heel voornaam is het om ook ruimte te maken voor plezierige activiteiten als sport of iets nieuws leren, je ziel voeden. Bij gebrek aan passende voeding komen er teveel gifstoffen in je lichaam waardoor je hersenen geen geestelijke ballast kunnen verwerken.

5. Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden en een nieuwe manier van doen leren. Iedere dag heb je weer de keuze, zelf verantwoording nemen om tot herstel te komen. Zonder de verwerking van psychische ballast, kan je genezingsproces simpelweg niet worden voltooid. Bewustwording is een ondersteunend onderdeel van het genezingsproces en draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit van het leven.

Sitemap

© 2023 Touch with Sense ; Disclaimer ; Privacyverklaring ; Klacht en Tuchtrecht