Touch with Sense - home button
Massage's
Tarieven
Holistisch
Hot Stone
Stoel
Sport
Contact
Stonenergy
Links
Triggerpoint
Touch with Sense

onderstaande behandelingen komen niet in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraar

Triggerpoint

Klassieke massage

Massage brengt de aandacht naar het lichaam, een aanrakende ontmoeting. Een moment uit je hoofd en  stil staan bij je lichaam, zijn met wat er is.  Klassieke massage is een manier om daar kennis mee te maken. Deze massagevorm laat zowel de westerse als de oosterse kennis van de gezondheidszorg samenkomen. Door middel van verschillende massagetechnieken,  o.a.  strijkingen, knedingen, schuddingen (pulsing) wordt invloed uitgeoefend op de huid en onderliggende weefsels zoals spieren, banden, pezen, organen en bloedvaten. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt daardoor aangesproken. De doorbloeding en energiestroom worden hierdoor gestimuleerd. Gezien vanuit de holistische benadering is het heel voornaam om te kijken naar heel de mens, waar te nemen en te ervaren in het lichaam. Het voelbaar maken, het bewust worden van de spanning die er is en de ontspanning die mogelijk ontstaat. Het lichaam is een levend archief vol ervaringen.

Energetische massage

Energetische massage betreft de energiestromen. Alles is energie en is samengesteld uit tegendelen, maar de een kan niet los van de ander bestaan (denk aan yin en yang). Als energie in evenwicht is en vrijelijk stroomt zijn we in goed contact met onze gevoelens. Gedurende  ons leven krijgen we te maken  met een heleboel gebeurtenissen en deze kunnen schrik, verdriet, angst, etc. veroorzaken. Ons lichaam reageert hierop ook als we er ons niet van bewust zijn. Soms zo heftig dat onze energie verstoord wordt, zelfs geblokkeerd kan raken en zich vast gaat zetten in ons lichaam. Daardoor ontstaan er spanningen of ziekteverschijnselen. Energetische massage is specifiek gericht op de energie en het bewust maken van verschillende sensaties. Sensaties kunnen worden ervaren als warmte, kou, verdriet, vreugde, woede, pijn etc. Verdriet slaat op bij 't hart, angst perst zich samen in je buik. Heel voornaam is het om deze sensaties waar te nemen, te voelen wat er is (ook als het niet fijn voelt) en het laten zijn, zonder deze te veroordelen of te willen veranderen.

 

(Voet)Reflexzone therapie

Onze voeten, we staan erop, lopen ermee, ze brengen ons waar we heen willen, ze zijn het contact met de aarde waarop we staan. Maar wat weinig aandacht krijgen ze soms van ons zelf. Ze worden gewassen, soms wel eens ingesmeerd en af en toe worden ze door de pedicure behandeld. Onze voeten zijn de spiegel van ons lichaam en de organen. Ieder deel van het lichaam heeft een reflexpunt op de voeten. Zo heeft voetreflexmassage invloed op andere lichaamsdelen. Voetreflexmassage verbetert de circulatie van bloed en lymfe als ook de energiestroom in het lichaam.

Bij voetreflexmassage worden de uiteinden van zenuw- en energiebanen aangeraakt. Daardoor verbetert de circulatie van bloed, lymfe en energiestroom. Voetreflexmassage heeft een gunstig effect op de aanvoer van belangrijke voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen.

Ieder paar voeten zijn verschillend, zoals ook elke mens verschillend is. Elke voetreflexmassage zal anders aanvoelen.

 

Voetreflextherapie werd 5000  jaar geleden al toegepast in India en China. In het westen was dr. Wm. H. Fitzgerald de eerste arts die zich samen met Eunice D. Ingham inzette om alle voetzones in kaart te brengen. De Duitse arts Dr. Erich Rauch heeft met zijn team honderden patienten onderzocht en met voetreflextherapie behandeld. Wat hem en zijn team betrof kon voetreflextherapie de toets der kritiek doorstaan. Voetreflextherapie is in Duitsland met succes geïntroduceerd door Hanne Marquard.

Holistische therapieën

Holos - energetische massage
Holos - klassieke massage
Voetreflex massage

Sitemap

© 2023 Touch with Sense; Disclaimer - Privacyverklaring - Klacht en Tuchtrecht